26 Mayıs 2014 Pazartesi

Estee Lauder Double Wear Fondöten

Merhaba,
Bugün size çok severek kullandığım bir fondötenden bahsedeceğim.









Fondöten gördüğünüz gibi cam buzlu bir şişe ve altın rengi yazı ve kapakla tamamlanmış bir ambalajda bulunuyor. 30 ml miktara sahip. Likit bir fondöten.

Ön bilgileri verdikten sonra fondöten hakkında bilgi verelim. Fondöten içinde SPF 10 barındırıyor. Tabii ki bu miktar yaz ayları için asla yeterli değil fakat kışın kullandığınızda fotoğraflarda iyi çıkmanızı engellemeyecektir.


Likit bir fondöten olmasına rağmen ürünün bir pompası bulunmuyor. Eğer isterseniz kendiniz bir pompa uydurabilirsiniz fakat ben bu şekilde kullanmayı tercih ediyorum.

Gelelim fondötenin ciltte duruşuna ; öncelikle belirtmem gerekir ki bu ürün kuru ciltler için hiç uygun bir ürün değil. Her ne kadar üzerinde all skin types yazsa da kışın bir ara kuruya dönük karma olan cildimde yanak kısmımda bir gerginlik hissi yaratıyordu. Fakat, karma , yağlı hatta normal cilde sahipseniz kesinlikle hiçbir sorun yaşamayacaksınız. 


Ürün mat bir bitişe sahip (buzlu cam detayı burada herşeyi açıklıyor bence). Dolayısıyla benim gibi zaten parlamadan bıkmış insanlar için biçilmiş kaftan. Çünkü 12 saat yüzümde kaldığında bile yeni uygulanmış gibiydi. 

Ürün çok kalıcı. Bütün gün yüzümde hiç bir şekilde bozulmadan akmadan kalıyor (burada yüzümle çok oynayan bir insan olduğumu belirtmem gerek). 

Eğer yüzünüzde bir kuruluk söz konusu değilse hiçbir şekilde yapay durmayacaktır. Double Wear ismi burada tam uyuyor. 

Gelelim kapatıcılığına ; inanılmaz bir kapatıcılığa sahip bir fondöten. Az bir miktarı bütün yüze yetiyor. Kapatıcılığını size kolumda bulunan dövme üzerinde göstermek istedim: 



Ürünün dövmeyi ne kadar silikleştirdiğini görebiliyorsunuz burada :)

Tabii bu yüksek kapatıcılık onu tam manasıyla kış fondöteni yapıyor. Yazın cildinizi çok yoracaktir. 

Bence ürünün tek kötü yanı fiyatı : 120 TL olması gerekiyor. Fakat uzun süreli kullanılabilecek, sizi gerçekten memnun edecek bir ürün olduğunu söyleyebilirim.

Hoşçakalın !!!

2 yorum:

  1. Estee Lauder ın rimelini denemiştim hiç memnun kalmayınca bir daha ürünlerine bakmamıştım ki geçenlerde kapatıcısını aldım henüz denemedim umarım güzeldir :) Fondöteni de çok merak ettim ama içinde spf olmasa daha iyi olurdu bence :/

    YanıtlaSil
  2. SPF 10 fotoğraflarda sorun çıkarmayan bir seviye. Bir zararı olmuyor :) Kefilim :)

    YanıtlaSil